Notícies

VIATGEM A MARROC

Viatge a Marroc

Visitem un altre continent

 

A principi d’aquest mes d’octubre, els alumnes de Ciències de la Terra de 2n de Batxillerat van fer les maletes i prendre l’avió. Direcció: el Marroc!

A la tarda del 30 de setembre, després d’haver visitat Volubilis -les ruïnes d’una ciutat romana abolida fa més de tres segles-, van arribar a Fez. El segon dia va ser omplert per una visita guiada de la ciutat, on tant alumnes com professores van poder descobrir infraestructures, tradicions i menjar típic marroquí. El tercer dia va passar entre hores d’autobús creuant l’Atles Mitjà i l’Alt Atlas , fent  parades per observar material volcànic, boscos de cedres habitats per micos i una gran varietat de minerals i de formes de relleu generats gràcies a la tectònica i l’ erosió. Finalment, van arribar a les portes del desert, i van allotjar-se a Merzouga. L’endemà va començar amb un passeig pels voltants de l’hotel, fins a un oasi. Després els nostres viatgers van pujar en 4×4, que va ser el seu mètode de transports del dia. Van visitar el poble tradicional de música Gnaoua i una mina de galena (mineral abundant en aquella zona), van prendre el te amb una família nòmada i, finalment, van arribar a les dunes del desert, que van recórrer en dromedari fins a arribar al seu allotjament. Allà, després del sopar, van poder gaudir d’un espectacle musical típic de les tribus nòmades autòctones.

El cinquè dia va començar ben d’hora, per poder gaudir de l’alba entre les dunes. Al matí, el grup va visitar el museu de trilobits (animals extints pertanyents al període del Paleozoic) més gran del món. Després del dinar, van dirigir-se a les Gargantes de Todra, i, finalment, van arribar al seu hotel a Ouarzazate. El següent dia va iniciar amb la visita a Ksar d’Aït-Ben´Haddou (a la ruta de les mil kasbahs), on es van poder observar diversos minerals i esdeveniments naturals que van afectar la zona al pas dels anys. A més, estant més a prop de Marrakech, es van poder veure les repercussions que el recent terratrèmol havia tingut sobre el poble. A la tarda van arribar a Marrakech, una de les ciutats més importants del Marroc, i van poder passejar-hi abans d’anar a sopar. El penúltim dia els nostres geòlegs van fer una visita guiada per la medina (part antiga de la ciutat), i a la tarda s’hi van passejar lliurement. El 7 d’octubre a les 5:30h, els despertadors van sonar a les habitacions, marcant el principi del fi del viatge. Dues hores més tard, embarcaven, de tornada a Espanya.

Moltes gràcies a tots aquells que van poder fer realitat aquesta experiència inoblidable!

Text de Paola Valls