Biblioteca

Festival EVA a la Manuel de Pedrolo

El proper dijous 8 de juny, a les set de la tarda, la Biblioteca Manuel de Pedrolo acollirà una activitat del Festival EVA.

El Festival EVA és un festival de narració en veu alta en funcionament al Penedès des de 2007 i que des de l’any passat s’està expandint a les comarques veïnes.
A la Biblioteca Manuel de Pedrolo l’acollirem aquest any per primer cop amb una narradora mallorquina, la Margalida Albertí.
Trobareu més informació de l’espectacle en aquesta web:

Tertúlia poètica a la Pedrolo

 
El grup d’ alumnes de l’ 3E de l’ ESO, accompanyats per la Débora, bibliotecària del centre i profe de Castellà i el profe de Català, en Joan, van desenvolupar a la biblioteca del poble una tertúlia de poesía per a joves.
Aquesta activitat s’ enmarca al projecte de creació d’un Podcast de RadioPoesia que el grup està desenvolupant a l’ aula.
Agraim el valuós suport i les orientacions de la directora i els bibliotecaris de la Biblioteca Manuel de Pedrolo.

Gaudir de la lectura a l´estiu

 
Gaudir de la lectura a l´estiu
 
Sóc la Dèbora, la bibliotecària del nostre Institut i des de fa deu anys participo com avaluadora i mediadora de literatura juvenil, catalana, castellana i d´altres origens a diversos espais formatius i educatius.
En aquesta oportunitat comparteixo amb vosaltres, alumnat, famílies i professorat, un bulletí bi-anual que publiquem el grup de Biblioteques de l´ Associació Rosa Sensat. Aquest bulletí recull  recomanacions adreçades a nois i noies de la Secundària. No totes són son  novetats, perquè es van publicar des del 2019 fins ara, però són propostes interessants per a nois i noies de sisè de primària, que s´incorporen a la nostra escola a Primer de l´ESO i per a nois i noies de la Secundària i del Batxillerat.
Aquests llibres es poden demanar a la Xarxa de Biblioteques Públiques, on es troben fàcilment o encarregar a les llibreteries del nostre poble.
Espero que aquestes recomanacions siguin una orientació fins a les tendències i les publicacions de la literatura més actual per a joves i que motivi el plaer de la lectura i la conversa familiar sobre llibres.
DESCARREGAR EL BUTLLETÍ
 https://www.rosasensat.org/wp-content/uploads/2022/06/la-granera.pdf
Bones vacances i bona lectura,
Dèbora Chomski
Bibliotecària de l’Ins Can Puig

Projecte de lectura de la realitat: conèixer el Sàhara

A partir de les notícies sobre el conflicte del Sàhara Occidental, hem desenvolupat unes classes especials amb la col.laboració de l´Esther Núñez, que es la nostra benvolguda companya i personal Suport a l’aula NEE del PFI, a més mare acollidora d´infants saharahuis i cooperant en diferents projectes de Cooperació Internacional amb els Campaments de Refugiats Saharahuis.

Els estudiants, molt interessats sobre el tema exposat, van realitzar unes preguntes i reflexions que volem compartir amb tota la comunitat educativa.

Esperem que aquests materials que siguin del vostre interès.
Débora Chomsky i classe del PFI
Aquí teniu un video de la sessió:
VIDEO xerrada Sahara

Projecte institucional +Lector

SANT JORDI

 

 

Des de fa tres anys hem començat el projecte +LECTOR a l’Institut Ca Puig a partir de l’espai curricular de la Biblioteca. Els objectius van ser:

 1. descobrir i analitzar críticament literatura juvenil de qualitat;
  2. promoure la lectura per plaer de literatura juvenil variada i actual;
  3. connectar l’institut amb institucions culturals de la nostra comunitat educativa i
  4. contribuir en la formació d’un públic juvenil usuari de les Biblioteques públiques.

 

Una de les línies que estem desenvolupant amb èxit consisteix en sortides educatives a la Biblioteca Pública Manel  Pedrolo del nostre poble, Sant Pere de Ribes.

Cada any, els diferents nivells de l’ESO duem a terme una visita temàtica i d’orientació lectora coordinada per Laia i Anna, les bibliotecàries de la Pedrolo, co-partícipants d’aquesta iniciativa institucional.

Aquest projecte es vincula amb altres projectes educatius de l’institut, com:

 • la selecció personal de llibres juvenils de qualitat que es llegiràn al tercer trimestre, del Departament de Català.
 • Els tallers temàtics i altres experiències significatives en l’espai de les Tutories (Sexualitats, Ús de la Biblioteca com a espai i recurs per a l’estudi, etc.).
 • L’anàlisi literàri i el registre bibliogràfic del Departament de Castellà.
 • El coneixement i la consulta de fonts bibliogràfiques variades per a la preparació del futur treball de recerca del Batxillerat.
 • La tria personal, autònoma i comentada de llibres al PFI.

Durant la sortida els estudiants participen activament, descobreixen els espais i recursos per a joves de la Pedrolo, sol·liciten en préstec llibres i registren en les seves agendes o mòbils els llibres que els han interessat més de l’activitat desenvolupada.

Acompanyen l’experiència professors de totes àrees, així com els tutors i coordinadors de nivell, als qui agraïm de cor, la seva implicació i bon fer, així com el suport logístic de la Cap     d´Estudis Rosa Salvador. Agraïm la participació de tots els estudiants de l’ESO i la col·laboració i suport dels profes acompanyants Carla Ruscalleda, Cati Valdivia, Sonia Luque, Roser Mataró, Anna Guerra, Laia Montgé, Miriam Cano, Marta Trilla, Rafa Monzón, Núria Puigpinós, Lorena Ruiz, Daniel Ponz, Laura Manzano, Ängela Ibañez, Marc Juan, Lídia Gázquez, Salvador Regal, David Puertas, Carla Belnome, Jorge Sospedra i Joel Cervera.

Débora Chomski. Bibliotecària de l´Institut Can Puig

Proyecto institucional +Lector (1)

Desde hace tres años hemos iniciado el proyecto +LECTOR en el Instituto Can Puig a partir del espacio curricular de la Biblioteca.

Los objetivos son:

 1. descubrir y analizar críticamente literatura juvenil de calidad,
 2. promover la lectura por placer de literatura juvenil variada y actual,
 3. conectar el instituto con instituciones culturales de nuestra comunidad, como la Biblioteca Pública, y
 4. contribuir en la formación de un público juvenil usuario de las Bibliotecas públicas.

Una de las líneas que se vienen desarrollando con éxito consiste en salidas educativas a la Biblioteca Manuel Pedrolo de Sant Pere de Ribes. Cada año, los distintos niveles de la ESO llevamos a cabo una visita temática y de orientación lectora coordinada por Laia y Anna, las bibliotecarias de la Pedrolo co-partícipantes de esta iniciativa  institucional.

Este proyecto se vincula con otros proyectos educativos del instituto, como:

– la selección personal de libros juveniles de calidad que se leerán en el tercer trimestre, del Departamento de Catalá.

-Los talleres temáticos y otras experiencias significativas en el espacio de las Tutorías (Sexualidades, Uso de la Biblioteca como espacio y recurso para el estudio, etc.).

– El análisis literario y el registro bibliográfico del Departamento de Castellano.

– El conocimiento y la consulta de fuentes bibliográficas variadas para la preparación del futuro trabajo de recerca del Bachillerato.

Durante la salida los estudiantes participan activamente, descubren los espacios y recursos para jóvenes de la Pedrolo, solicitan en préstamo libros y registran en sus agendas o móviles los libros que les han interesado más de la actividad desarrollada.

Acompañan la experiencia profesores de todas las áreas así como los tutores y coordinadores de nivel, a quienes agradecemos de corazón, su implicación y buen hacer, así como el apoyo logístico de la Cap d´Estudis Rosa Salvador.

Deseamos agradecer la participación de todos los estudiantes de la ESO y la  colaboración y apoyo a los profes acompañantes Carla Ruscalleda, Cati Valdivia, Sonia Luque, Roser Mataró, Anna Guerra, Laia Montgé, Miriam Cano, Marta Trilla, Rafa Monzón, Núria Puigpinós, Lorena Ruiz, Dani Ponz, Laura Manzano, Ängela Ibañez, Marc Juan, Lídia Gázquez, Salva Regal, David Puertas, Carla Belnome, Jorge Sospedra y Joelle Cervera.

Débora Chomski

Bibliotecaria del Instituto Can Puig

 

 

 

TALLERS A LA BIBLIOTECA DE RIBES

Al llarg del mes de març, els nois i noies dels quatre cursos de l’ESO estan fent una activitat a la Biblioteca Manuel de Pedrolo adreçada a donar-los eines per cercar informació de cara als seus treballs de recerca.

https://iescanpuig.com/noticies/activitats-a-la-biblioteca