Notícies

FINLÀNDIA A CAN PUIG

El canal de TV Canal Blau s’ha fet ressò de les activitats que aquests dies fem a Can Puig amb alumnes de Finlàndia:

 

Mirada internacional a la sostenibilitat de l’institut Can Puig amb l’Erasmus+

Instal·lar plaques solars a l’edifici per poder produir energia és una prioritat a l’institut Can Puig de Ribes per tenir un centre més eficient. Ho han determinat alumnes del centre de 2n i 3r d’ESO i també alumnes finlandesos que aquests dies són a l’institut per treballar plegats al voltant de la sostenibilitat i l’ecologia. Ho fan en el marc del programa europeu Erasmus plus d’intercanvi d’alumnes que busca treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

A banda dels 11 joves de l’institut Can Puig el projecte també compta amb la participació d’alumnes de Finlàndia i de França. El projecte ha servit per elaborar un estudi que també diu que cal millorar l’aïllament de les finestres del centre o fer canvis en la gestió dels residus de l’institut. I és que, per exemple, es gasta massa paper, i caldria fer servir paper reciclat.

L’Institut Can Puig fa tres anys que ha apostat molt fort per als projectes Europeus Erasmus+, com a una eina de transformació per la internacionalització de l’educació i una font d’oportunitats i d’aprenentatge. Els alumnes del programa Erasmus plus elaboren un informe, en anglès, amb les propostes de millora al centre amb la voluntat que hi hagi un impacte real en un futur. En aquest sentit traslladaran les seves conclusions tant a la direcció del centre com a l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes i també al Departament d’Educació.