Notícies

PREMI PER LA PAU

Adrià Sistané, alumne de 2n de Batxillerat, ha estat guardonat amb el Premi de Recerca per a la Pau pel seu treball “La renda bàsica, una mirada al futur”.

El premi li serà atorgat en el decurs de l’acte que se celebrarà el 20 de juny a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

El jurat, format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona, ha valorat aquest treball per l’originalitat de la temàtica, la qualitat de l’audiovisual i la voluntat de fomentar la justícia social.

L’estudiant guardonat, que ha comptat amb la tutoria de Daniel Ponz, es va proposar la creació d’un reportatge audiovisual sobre la renda bàsica universal, per tal d’establir si aquesta mesura seria econòmicament viable a Espanya com una eina per acabar amb la pobresa.

Per la realització del reportatge, Sistané va comptar amb la col·laboració dels economistes Santiago Niño Becerra i Arcadi Oliveres; el diputat i portaveu del PDCAT al Congrés, Carles Campuzano, i el director de la Xarxa de Renda Bàsica a Espanya, Daniel Raventós.