Notícies

OCELLS A L’INSTI

Les grues de paper i la marató de TV3

 

La història d’origen tracta d’una nena que es diu Sadako Sasaki que tenia una malaltia causada per la radiació de la bomba atòmica que es va llençar sobre Hiroshima.

 

 

 

 

 

 

 

Quan ella estava a l’hospital, una amiga seva li va dir que es podia curar si feia mil grulles de paper perquè així els Déus li podrien concedir un desig i, encara que ella no va sobreviure, cada any es fan mil grulles en honor a ella i per demanar la pau mundial.

 

Pel que fa a la part aplicada a l’actualitat, l’institut Can Puig s’està organitzant en col·laboració amb la fundació MGC, una fundació mèdica privada que s‘ha dedicat durant els darrers anys a fer diferents col·laboracions amb mitjans de comunicació, escoles i instituts. El nostre s’hi ha sumat amb la Marató, que és un programa especial que s’emet anualment per TV3 per ajudar a hospitals amb l’objectiu de recaptar diners donats a l’estudi i cura de malalties.

 

El que s’ha fet des de l’institut és el projecte “una grua a un euro” que en conjunt amb aquestes entitats es recull un euro per cada petita grua d’origami que els alumnes de 4t d’ESO han fet en les darreres setmanes. Els diners ja s’han recaptat i així l’institut ha recolzat la causa amb les seves grues de paper, un projecte impulsat pel Pablo, profesor d’Educació Visual i Plàstica.

Noticia redactada per Paola Valls i Yaiza Yuste (1r de Batx)

Fotografies de l’alumnat de Comunicació Audiovisual de 1r de Batx.