Notícies

CONSELL DE DELEGATS

CONSELL DE DELEGATS

 

S’activa a Can Puig el Consell de Delegats. Què és i per a què serveix?

 

El Consell de Delegats és una reunió en la que els representants dels estudiants (delegats de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius) i la Direcció del centre escolten, debateixen i acorden propostes de millora per al nostre centre educatiu. Aquestes reunions tenen lloc un cop al trimestre, i tenen impacte en el dia a dia del centre a través dels mecanismes de comunicació habituals amb els alumnes i docents.

El primer Consell de Delegats del curs 2023.2024 es va celebrar el passat 5 de desembre, al qual vam convidar a la professora de Biologia i Geologia, Olaia Iglesias, qui també és membre impulsor del Projecte d’Escola Verda al qual ens estem sumant. Vam explicar als alumnes assistents a la reunió alguns dels problemes que hem detectat (el pati queda molt brut després de l’esbarjo, no separem bé els residus…) i algunes actuacions que es presentaran a les tutories. Es demana la col·laboració de l’alumnat, ja que a més del grup de professorat impulsor, necessitarem un grup d’alumnes que vulguin ser voluntaris o delegats verds.

 

També vam parlar sobre les propostes que tenen els alumnes per millorar el centre o fer-lo més càlid: des d’obrir un espai o una aula per l’hora del pati, fins a fillols/filloles de lectura (per afavorir les relacions intergeneracionals) , la climatització d’algunes aules, augmentar la seguretat a l’espai de les bicicletes…

 

Un altre tema sobre el que es va parlar és sobre la convocatòria de vagues estudiantils. La direcció del centre va explicar als alumnes el procediment correcte pel qual els alumnes poden demanar aquest dret de reunió que tenen: la convocatòria ha d’anar signada pel consell de delegats i ha de ser fruit d’una reflexió. Es van comentar altres aspectes i propostes dels alumnes.

Per útlim, es volia fer una valoració sobre l’aplicació de la normativa sobre el mòbil introduïda aquest setembre al centre, però no vam tenir temps. Aquesta qüestió la parlarem al proper Consell.

 

Moltes gràcies, Delegats!!!