Notícies

PREMI RECERCA JOVE AL CENTRE

Premi a Can Puig pel foment de la recerca

L’INS Can Puig de Ribes ha estat guardonat per segona vegada per la Generalitat de Catalunya amb el Premi Centre Recerca Jove per la seva trajectòria en fomentar l’esperit científic del jovent.

El premi, que enguany només han rebut 11 instituts de Catalunya, s’atorga a aquells centres que destaquen per la seva excel·lència en el foment de la recerca entre els joves i té en compte la trajectòria de l’institut en els últims 10 anys.

La primera vegada que Can Puig va rebre aquest guardó va ser l’any 1996. La dotació del premi rebut és de 2.500 €, a invertir en material educatiu. L’acte de lliurament dels Premis Recerca Jove, PRJ 2015, es celebrarà el dissabte 2 d’abril de 2016 a L’Auditori de Barcelona. .

El primer cop que alumnes de l’INS Can Puig van rebre un premi Recerca Jove (fins el 2010 s’anomenaven Premis CIRIT) va ser l’any 1994. Des d’aleshores, 10 alumnes han estat guardonats amb aquests premis a la recerca. Gràcies a aquests treballs premiats i als molts altres que s’han presentat al certamen, Can Puig ha rebut ja en dues ocasions el Premi Centre Recerca Jove que el distingeix com un centre que fomenta l’esperit científic i de recerca entre el jovent. Tal com asseguren fonts de l’equip directiu actual: “Tots ens podem donar per satisfets per la tasca realitzada”.

Relació de Premis Recerca Jove: dos d’ells atorgats a Can Puig i 9 als seus alumnes:

Curs 2015-16, a l’INS Can Puig. Premi en reconeixement a l’excel·lència en el foment de la recerca entre els joves, atès l’historial dels darrers 10 anys.

Curs 1995-96, a l’INS Can Puig per fomentar l’esperit científic del jovent.

Curs 2010-11, a Pau Milà per Un fanal alternatiu.

Curs 2009-10, a Emilio Alonso per La relació entre temperatura corporal i rendiment intel·lectual.

Curs 2008-09, a Aida Vall per Estudi comparatiu del sòl d’una vinya de Sant Pere de Ribes.

Curs 2005-06, a Adrià Ferret per La seguretat en l’aeromodelisme.

Curs 2003-04, a Núria Carbonell per Millora del rendiment de les insatl·lacions amb plaques fotovoltaiques.

Curs 2003-04, a Mercà Juliachs per Pèrdua del color en els vins ribetans.

Curs 2001-02, a Jordi Juliachs per Semàfors o rotonda.

Curs 1995-96, a Sergi Sòria per La millora dels capçals del video.

Curs 1994-95, a Annabel Serrano i Sílvia Ranzanz per Els musicals a Catalunya.

Si voleu consultar la trentena de premis que ha rebut Can Puig en els seus 30 anys d’història (CIRIT, Recerca Jove, Fundacions, Universitats…), podeu fer-ho al següent enllaç:

Llistat de premis