Notícies

NEPAL, MÉS A PROP

Gregoria Prieto, tutora de 4t i professora de matemàtiques de l’INS Can Puig, motivada per les experiències del seu fill com a voluntari a Nepal, va proposar al director la idea d’agermanar-se amb un orfenat del Nepal.

El Projecte d’Acció Nepal va començar fa 5 anys amb la col·laboració d’alumnes i professors que planifiquen diferents actes per recaptar una certa quantitat de diners i enviar-los a l’orfenat nepalí. Dos anys enrere la Gregoria va visitar Nepal, i va tornar tan satisfeta que va decidir tornar-hi aquest passat Nadal.

Gràcies a un matrimoni amb la idea de crear aquest orfenat, 48 joves tenen un lloc segur per viure. Hi resideixen tant nens com nenes de 5 a 20 anys. Per diferents circumstàncies, els pares d’aquest nens i nenes, van decidir que en aquest orfenat portarien millor vida: és aquí on tenen una educació, un habitatge segur i persones que els apadrinen i envien als nens diners, roba, joguines, etc…

Gràcies a moltes ajudes rebudes, poden tenir una educació i van a l’escola tot el dia fins les 5 de la tarda però han de dedicar dues hores d’estudi diàries obligatòries per fer els deures i repassar les lliçons donades a classe. Només tenen un dia de festa.

Tenen uns costums diferents als nostres, per exemple: no es fiquen les sabates per estar a casa, mengen amb les mans i cadascú es fa la neteja de la seva roba, amb ajuda d’un adult. Aquests nens i nenes són molt conscients de les seves responsabilitats, són molt estimats i estan molt motivats per estudiar i aprofitar les oportunitats que els estan oferint, molts d’ells han arribat a la universitat i són exemples a seguir pels petits de la casa.

La Gregoria està molt contenta amb la seva experiència, va estar 15 dies i va estar practicant l’Anglès ja que allà es parla anglès o nepalès. Des de el nostre institut animem tothom a col·laborar com sigui en aquest projecte ja que hi ha moltes persones que ho necessiten.