Notícies

ALUMNES 5 — PROFES 6

Víctor és sinònim de victòria

Alumnes, 5 — Profes, 6

Ni el més agosarat dels apostants hagués pensat mai que el partit entre Alumnes de 4t d’ESO i Professors de Can Puig acabaria amb el resultat de 5 gols a 6. Al final dels 40 minuts reglamentaris el resultat era de 5 a 5, però un pacte amistós entre els dos equips va propiciar que es jugués el “Gol d’Or”. L’estat físic de l’equip de professors estava sota mínims, però la fortalesa mental dels alumnes encara estava pitjor: no podien creure que després de dominar durant tot el partit, els seus professors de matemàtiques, socials, música i plàstica els haguéssin remuntat.

La pròrroga va començar amb els alumnes llençats sobre la porteria d’en Gabriel, que en les seves funcions de ca Cèrber va fer dues aturades d’antologia. La jugada definitiva —i polèmica— va arribar amb una escapada per banda esquerra d’en Víctor, l’estrella de l’equip de docents, que cap dels alumnes va poder aturar. La pilota va acabar al fons de la xarxa i la derrota de l’alumnat es va consumar. Malgrat que alguns dels joves jugadors de 4t d’ESO van reclamar falta en atac, el nombrós públic assistent va corejar el nom dels professors i va omplir les seves comptes d’Insta i Facebook amb imatges dels herois de la tarde.

El partit havia començat com tothom esperava: al minut 5 ja guanyaven els alumnes per 3 a zero. Però el joc pacient i controlat pels professors (bàsicament centrat en la tècnica de “pilota a l’olla”) va acabar donant el seu fruit. La primera part va acabar amb el resultat de 4 a 2. Al llarg de la segona part la desfeta de l’equip d’alumnes es va anar consumant, principalment per la pèrdua de la posició sobre el camp: dotzenes de canvis de jugadors se succeïen i l’estructura i ordre dels primers minuts de partit va acabar passant a la història i condemnant els alumnes al descontrol més absolut. Ho van pagar car: l’entrada en joc del professor Pere, un revulsiu en tota regla, va acabar de trencar la defensa dels nois de 4t. Les claus de la victòria van estar en el toc precís d’en Roger (Socials), la capacitat d’intimidació d’en Jose (Mates), la sorprenent velocitat de l’Emilio (Plàstica), la contundència al mig de la defensa d’en Jordi (Socials), les fintes de l’Aitor (Economia), la visió de la jugada d’en David (Música), les aparicions per sorpresa d’en Dani (Mates), les ja esmentades aturades d’en Gabriel (Arts Gràfiques), i l’habilitat rematadora d’en Pere (Socials) i d’en Víctor (Socials).

En acabar el partit, tots dos equips es van fer una fotografia fraternal que demostra l’esportivitat de la jornada, malgrat les discusions sobre l’última jugada que no va poder ser contrastada per falta del VAR.